Kalmeer opgejutte bijnieren bij een postnatale depressie.

Opgejutte bijnieren, vaak door een heftige bevalling, vormen de kwade bom onder een postnatale depressie. Lemon balm helpt om bijnieren te kalmeren en in balans te brengen, zodat je weer een roze wolk komt.

Wat gebeurt er met opgejutte bijnieren bij een postpartum depressie?

Wat je even moet weten is dat bijnieren het stresshormoon adrenaline uitstoten. Die bijnieren vormen kleine orgaantjes boven op de nieren. Tijdens je leven kom je veel stress momenten tegen, die bijnieren uit balans halen. Nu geeft verliefd worden positieve stress en plotseling moeten remmen voor iemand zonder licht op zijn fiets – negatieve stress. Maar het blijkt dat dit niet allemaal dezelfde adrenaline is.

“Adrenaline kan wel uit 56 verschillende mengsels bestaan.”

Adrenaline kan uit wel 56 verschillende mengsels bestaan. En je hebt twintig nodig voor speciale gevallen als een bevalling. Bij een heftige bevalling komt veel adrenaline vrij. Bijvoorbeeld kun je denk aan ingeleid worden, plotseling naar het ziekenhuis moeten, een onvoorziene keizersnee, veel bloedverlies en een tang- of vacuümverlossing.

Omdat je zoveel adrenaline uitstoot, bereikt dat ook de lever en je hersenen. Wat gebeurt daar?

De adrenaline komt in je hersenen aan en gaat het daar behoorlijk tekeer. Adrenaline is een bijtend goedje. Het vreet als het ware je dopamine weg, die je juist fit, vitaal en vrolijk moeten maken.

Kalmeer opgejutte bijnieren en adrenaline uitstoot bij een postnatale depressie. Lemon balm helpt.

Lemon balm is een van de vele kruiden die de bijnieren weer tot rust brengen. Het brengt überhaupt de zenuwen tot rust. Zenuwen worden minder gevoelig. Naast dat er mangaan en selenium inzit, is het ook een B12 conververend kruid. Het is een geweldig all-round kruid, want het helpt ook bij slaap- en gewichtsproblemen. Te koop als losse thee, maar ook als geconcentreerd kruidentinctuur. Let je dan even op dat het niet-alcholhoudend is?

Lemon balm is een van de vele kruiden die je bijnieren helpen te kalmeren bij een postnatale depressie, zodat je meer dopamine kan aanmaken om weer fit, vitaal en vrolijk te worden.

Wil je meer weten kom dan naar een workshop en download in elk geval even het e-book.

Neem contact met ons op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuw boek!

Psst, ik ben zwanger! staat boordevol tips, informatie en recepten over hoe je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid optimaliseert, zodat jij die leuke, spontane en opgewekte vrouw blijft die je nu bent en je straks voluit kan genieten van je baby, je partner en… van jezelf!