hoe lang duurt een postnatale depressie

Hoe lang duurt een postnatale of postpartum depressie?

Je voelt je niet goed na de bevalling. Natuurlijk, er komt zoveel emoties bij te kijken! Maar als je meer moet huilen dan lachen, ga je na een paar dagen misschien ook twijfelen aan jezelf. Misschien heb je wel een postnatale depressie! Jeetje, nee toch! En hoe lang duurt een postnatale depressie?

Hoe herken je een postnatale depressie? Doe hier de test.

Voel je je langer dan gewoonlijk niet jezelf? Ben je niet vrolijk of fit? Dit laatste zal door gebroken nachten voorlopig niet anders worden. Als de baby door gaat slapen, kom je vanzelf weer bij. En natuurlijk kun je tussen de middag ook even bijslapen.

Hoe voelt een postnatale depressie?

Je voelt je langdurig down en chagrijnig. Het vele huilen waar veel over geschreven wordt, hoeft niet altijd een teken te zijn. Bij veel jonge moeders uit zich dit anders. Zoals je terugtrekken, niet meer uit bed kunnen komen of somber voor je uitstaren.

Hoe lang duurt een postpatum depressie?

Hoe lang een postnatale of postpartum depressie gaat duren, hangt van meerdere factoren af. Hoe lang doe jij er over het te erkennen? Hoe ben je met je lichaam en vooral met je voeding omgegaan voor en tijdens de zwangerschap? Heb je nare zaken meegemaakt in je leven die jou veel stress opgeleverd hebben? Wat heb je ervoor over je weer fit, vrolijk en vitaal te worden? Deze methode is geen ééndags recept met een pilletje, een goed gesprek en een nat washandje. Ik vraag je een investering in jezelf te doen voor de rest van je leven.

Wat biedt deze methode?

Je krijgt een duidelijke uitleg hoe je een postnatale depressie krijgt. Naast het uitleggen van de oorzaak, krijg je uiteraard ook de oplossing. Je lichaam, vooral de bijnieren moeten tot rust komen. Je hersenen mo§eten weer de juiste voeding krijgen. Dat houdt in dat sommige voeding extra geconsumeerd kan worden, terwijl bijvoorbeeld vetten er niet meer bij gaan horen.

Ik zelf heb acht jaar geworsteld met de postnatale depressie, en die tijd ga ik jou besparen.

Hoe lang duurt een postnatale depressie? Acht jaar? Jee, je zal wel schrikken. Zolang? Kan dat niet met een pilletje sneller? Nee dat kan niet! Gewoon, omdat het symptoom bestrijders zijn. En deze methode pakt het bij de wortels aan: de oorzaak! Reken op drie maanden en als jouw conditie slechter is, kan het tot wel ruim een jaar duren. Als je dit lang vindt, bedenk dan dat het een investering in je gezondheid voor de rest van je leven is. En wie wil dat nou niet?

Heb je vragen? Stel ze dan, domme vragen bestaan namelijk niet! Maar blijf niet tobben en hetzelfde doen dat lost niets op. Jij hoeft er geen acht jaar mee te zitten. Bel of schrijf me nu.

Neem contact met ons op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuw boek!

Psst, ik ben zwanger! staat boordevol tips, informatie en recepten over hoe je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid optimaliseert, zodat jij die leuke, spontane en opgewekte vrouw blijft die je nu bent en je straks voluit kan genieten van je baby, je partner en… van jezelf!