verschil betekenis postnatale en postpartum depressie

Verschil betekenis postnatale of postpartum depressie.

Het verschil in betekenis tussen postnataal en postpartum depressie.

In de volksmond hebben we het over postnatale depressie. Nataal betekent ‘geboorte betreffend’. (Latijn: natus = geboren worden). Post-partum betekent ‘na de levering’. De verwarring is dat nataal kan slaan op de baby. Dat de baby depressief is. Maar het verschil in betekenis tussen postnatale en postpartum depressie is eigenlijk dezelfde als de tuinman een hovenier noemen of de werkster een interieurverzorgster. Het klinkt wat chiquer. Das alles. Dat is het verschil in betekenis postnatale en postpartum depressie. Laat je niet de war brengen door deze naamsveranderingen, die zwarte wolk blijft hetzelfde.

Tijdens een gesprek met de vriendinnen zeg jij postnatale depressie, maar op het consultatiebureau, bij de huisarts of GGZ hebben ze het over een postpartum depressie. Je voelt al slecht en nu blijk je ook nog niet goed het verschil te weten als een dokter tegen je spreekt.  Trek het je niet aan, het verschil in betekenis is niet van belang. Laat je je niet verder van je stuk brengen. 

Maar jij voelt je niet gelukkig, of het nou postnatale of postpartum depressie heet. 

Wat kan het jou schelen welke naam jouw depressie heeft! Je voelt je ongelukkig, je hebt geen puf om je bed uit te komen, laat staan dat je nog weet hoe je de dag weer door moet komt met je kleine nieuwe ventje of dametje. Het enige dat jij wilt weten is: waarom ben ik zo chagrijnig en hoe kom ik daar vanaf?

Depressie na de bevalling. 

Als jij je niet goed voelt na de bevalling dat is het zaak dat je actie onderneemt. Doe hier de test, is deze positief, neem dan contact op met je huisarts. Aan jou de keuze of je met een goed gesprek en met (langdurige) medicatie wilt beginnen. Of dat je op een natuurlijke manier weer fit, vrolijk en gelukkig wil worden èn blijven!

De vijf stappen.

Wat zal je het boeien of het postnatale of postpartum depressie heet, waar je in geïnteresseerd bent, is hoe snel je weer aan je vrolijke moederschap kan bouwen in vijf stappen.

Wil je er zo snel mogelijk van die zwarte wolk af, en ben je toe aan een vrolijk, fit en gelukkig 2020 maak dan een afspraak voor een gratis skype of zoom gesprek van 20 minuten

Neem contact met ons op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuw boek!

Psst, ik ben zwanger! staat boordevol tips, informatie en recepten over hoe je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid optimaliseert, zodat jij die leuke, spontane en opgewekte vrouw blijft die je nu bent en je straks voluit kan genieten van je baby, je partner en… van jezelf!