Bijscholing voor zorgprofessionals over de oorzaak van postpartum depressie.

Haarlem

Op vrijdag 10 april 2020 geef ik een interessante lezing speciaal voor zorgprofessionals als kraamverpleegsters, doula’s, verloskundigen en gynaecologen, over wat de oorzaak is van een postpartum depressie en de natuurlijke aanpak hiervan. En dat is een andere dan tot nu toe aangenomen wordt. Uiteraard ga ik ook in op de behandelingsmethodes om de moeder weer fit, vitaal en vrolijk te krijgen.

De oorzaak van postpartum depressie

De bijnieren zijn een heel belangrijk organen die ook hormonen afgeven. We ervaren teveel stress in dit leven, waardoor die bijnieren uit balans geraakt zijn. En al overbelast zijn geraakt voor, tijdens en/of na de bevalling. De onder- of overproductie van adrenaline uit de bijnieren, vreet serotonine en dopamine weg. Deze hormonen heeft een jonge moeder juist nodig heeft om zich fit, vitaal en vrolijk te voelen. Ik ben van mening dat speciale voeding en osteopathische behandeling helpt tegen postnatale depressie. Ikzelf ben acht jaar lang depressief geweest na de geboorte van ons eerste kind, en ben daarna immer op zoek geweest naar de oorzaken en oplossingen. Graag neem ik je mee in een lezing ‘bijscholing voor zorgprofessionals over de oorzaak van postnatale depressie’, om met je de in- en outs te delen. Om moeders goed te kunnen begeleiden tijdens hun zwangerschap en bevalling.


Laat ons u terug bellen

Haarlem
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuw boek!

Psst, ik ben zwanger! staat boordevol tips, informatie en recepten over hoe je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid optimaliseert, zodat jij die leuke, spontane en opgewekte vrouw blijft die je nu bent en je straks voluit kan genieten van je baby, je partner en… van jezelf!